ÅRETS FARGE: Gult i mote

Gult har også innenfor mote vært nærmest bannlyst i mange år, men august 2016 lanserte Queen Bey sin tredje singel fra kritikerroste Lemonade, og markerte starten på den nye begynnelsen for gult.

Beyonce i en gul Cavalli-kjole i chiffon signert Peter Dundas som smasher bilruter med et balltre så ut til å treffe noe, og plutselig snek gult seg inn både her og der, for så å eksplodere på catwalkene i London, Paris, New York og Milano SS2018.

Skjermdump fra Hold Up, tatt av HBO.

De populærkulturelle referansene er mange, også tilbake i tid. Bianca Jagger i Zandra Rhodes er ganske uimotståelig, og fargen som har blitt sett på som litt barnslig, overentusiastisk og useriøs, har plutselig fått en mer power-orientert tolkning.

Bianca Jagger i Zandra Rhodes

Denne serien av Kristian Schuller har nærmest blitt ikonisk, og sorbetfargene på de forskjellige kjolene er magiske i strandmiljøet. Men igjen, det er de gule antrekkene som gir energi og personlighet til gruppebildene, og på bildet nedenfor ser kjolen nærmest ut som en parallell sol.

Foto av Kristian Schuller. BonExposé

Gult er også synlig innenfor skjønnhetssegmentet, både innenfor packaging og parfyme, men mest interessant innenfor øyenskygger:

Bildet til venstre er fra Harpers Bazaar US, delt av Mary Katrantzou på instagram, mens bildet til høyre er hentet fra Solanges instastory.

Gult i 2018

Gult har bygget seg opp kraftig denne høsten, mens catwalkene for SS18 er en eksplosjon av fargen. De gule nyansene kommer i et vidt spekter av nyanser, og den er uten tvil sesongens it-farge. Her er et lite utvalg av gult på sommerens catwalker. Gult vil holde seg godt inn i vinterkolleksjonene som følger.

NYFW

3.1 Philip Lim, Brandon Maxwell, Calvin Klein, Carolina Herrera
Zimmermann, Ulla Johnson, Tom Ford, Tadashi Shoji

PFW

Andreas Krohntaler for Vivienne Westwood, Anrealage, Balenciaga, Céline
Chanel, Christian Dior, Courréges, Dries van Noten
Elie Saab, Ellery, MaisonRabihKayrouz, Nina Ricci

LFW

Anya Hindmark, Chalayan, Christopher Kane, Emilia Wikstead
Eudun Choi, Mary Katrantzou, Roksanda, Ralph Russo

MFW

No 21, Antonio Marras, Missoni, Vionnet
Trussardi, Stella Jean, Gucci
Dolce & Gabbana, Attico, Vilshenko, Versace

Catwalkbilder fra Vogue Runway