Fargepalett interiør: Modernistisk 30-tallsvilla

Le Corbusier møter 2018

I dette prosjektet har vi jobbet med en original funkisvilla fra 1930-tallet, som har gjennomgått en moderniseringsprosess hvor det meste ble malt hvitt eller turkis. Eierne ønsket å gå utenfor komfortsonen for å se hvilken effekt man kunne få til ved hjelp av farge. Fargepaletten er bygget rundt de eksisterende fargesatte elementene som skulle beholdes; blågrønne fliser og sort skapseksjon på kjøkkenet, mørkebrune gulv, et kunstverk i stuen og sorte vinduskarmer.

Fargene i paletten er hentet fra Le Corbusier‘s Architectural Polychromy (1931 og 1959), men satt i en mer moderne setting. Tre nyanser av terracotta, fra blek nude til dyp terracotta er gjennomgående i hele huset, i første etasje på enkelte vegger, men på tak i begge etasjer.

En samling av nyanser av grønt, blått og terracotta

Den klare, kjølige nyansen av grønt på den ene stueveggen, er valgt spesielt for å fremheve kunstverket, men også fungere som kontrast mot de bleke terracottanyansene på resterende vegger og i tak. Peisen gikk fra å være hvit til en dyp nyanse av terracotta, som er harmonisk mot veggene og tak i lysere nyanser av samme farge, samtidig som den er i kontrast mot den grønne veggen.

I trapperommet er det valgt en blek nyanse av terracotta på selve trappen, mens håndløperne er sorte. Selve rommet er i yves klein blå, sterk og meget saturert. Gangen har en lysere nyanse av samme farge, hvor det terracottafargede taket fortsetter.

Fremhever arkitekturen

Fargepaletten har som oppgave å skape et personlig hjem, fremheve arkitektoniske detaljer og skape interessante møtepunkter av farge.

Fotograf: Birgit Fauske

Kunde Johanne Tagboel
År 2017