Fargesetting av postmodernistisk bygård

Fargekonsept fasade og oppgang: Huitfeldts gate 31

Tekst Nadia Buer Haugen

Foto Einar Aslaksen

Huitfelds gate 31 fra 80-tallet er en postmodernistisk perle i Vika i Oslo. Koi fikk i oppdrag å gi bygget nye farger

Den opprinnelige fargen til bygget bar preg av 80-tallets fargepalett, i gule og rosa nyanser. Kois fokus har vært å gi bygget en mer kledelig fargepalett, og fremheve de postmodernistiske grepene i fasaden.

<p><strong>Før: </strong>Bygget var malt i gule og rosa nyanser</p>

Før: Bygget var malt i gule og rosa nyanser

<p><strong>Etter: </strong>Bygget har fått mykere kontraster og de postmodernistiske grepene i fasaden fremheves </p>

Etter: Bygget har fått mykere kontraster og de postmodernistiske grepene i fasaden fremheves

De nye fargene er valgt med bakgrunn i postmoderismens fargebruk, samtidig som det var et ønske å fremheve detaljene i fasaden. Postmodernismen var en epoke i arkitekturen med mye lekenhet hvor alt var lov, noe som kommer til uttrykk i Huitfeldts gate 31 i form av stripene på fasaden, dekorativ bord og de senere tilførte spisse vinduene på taket. Ved å kombinere ulike nyanser av terrakotta med dype brune karmer og koboltblå rekkverk og detaljer, får bygget en palett som er både raffinert og delikat, samtidig som fasaden skiller seg ut i gatebildet.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Koi Fargestudio tilbyr fargerådgivning og utvikling av fargekonsepter. Hold deg oppdatert om alt som skjer i studioet ved å registrere deg.

Markedsføringstillatelser
KOI vil bruke informasjonen du gir på dette skjemaet for å komme i kontakt med deg og for å gi oppdateringer og markedsføring.

Vi bruker Mailchimp som vår markedsføringsplattform. Ved å klikke nedenfor for å abonnere, godtar du at informasjonen din vil bli overført til Mailchimp for behandling. LÆR MER OM MAILCHIMP'S PERSONVERNPRAKSIS HER.

Ta kontakt

Koi Fargestudio tilbyr fargerådgivning og utvikling 
av fargekonsepter. Bruk gjerne kontaktskjemaet eller send en 
e-post. Vi hører gjerne fra deg!

Adresse
Rådhusgata 11
0151 Oslo

Kontaktinfo
+4792014333
mail@koifargestudio.no

Meld deg på Kois fargenytt!

Nyhetsbrevet kommer i ujevn rykk og napp, mer etter innfallsmetoden og hvis vi har noe på hjertet, enn i en veldig fast form. Så vil du være med på litt ukentlig, månedlig eller kvartalsvise fargeinspo og samtale, synes vi det er stort stas!