Arkitektur og urbane miljøer

Utvikling av fargeplaner for arkitektur og byrom. Fargestudioet har god erfaring med arkitektur fra forskjellige epoker, og utarbeider paletter og planer primært for områder med arkitektur fra 1700-2020-tallet.

Fargesettingsfilosofi

Fargestudioet jobber etter følgende målsettinger i sine fargesettingsprosjekter:

1

Kaos versus monotoni: Skape en harmonisk variasjon som hverken føles kaotisk eller monoton

2

Orden og variasjon: Uttrykket skal ikke føles rotete, men variert og behagelig

3
  1. Organisert kompleksitet: Fargeplanene skal være sofistikerte og komplekse, men samtidig gi et rolig uttrykk

4

Egenart: Enten skal et områdes identitet forsterkes og bygges videre på, eller så skal det utvikles en egen identitet for et område som ikke har dette.

Fargestudioet har god erfaring med arkitektur fra forskjellige epoker, og utarbeider fargepaletter og områdeplaner for områder med arkitektur fra 1700-2020-tallet.

Hvorfor bør man benytte seg av en fagperson til fargeplanlegging?

Farger er ikke en del av dagens arkitektutdannelse, og det vil derfor være naturlig å hente inn en særskilt ekspertise på dette området. Det er krevende å velge ut farger til det skandinaviske blå lyset, siden det endrer seg i stor grad i løpet av året på grunn av værforholdene. Ved hjelp av et tett samarbeid med arkitekter, oppleves resultatene som svært positive.

Målrettet fargebruk kan bidra til å skape mer harmoniske bymiljøer, ikke bare ved å knytte arkitektur fra forskjellige epoker sammen, men kanskje viktigst, å skape en lunere, hyggeligere og mer vennlig stemning. I tillegg kan målrettet fargebruk bidra til å fremheve arkitektoniske kvaliteter ved et bygg og styrke byggets personlighet og egenart.

Hva slags prosjekter?

Fargeplaner og fargepaletter i urbane rom

I oppdrag for fargeplanlegging utarbeider vi en farge- og materialplan for et definert område. Det kan være et gatestrekke, en bydel, et borettslag eller andre definerte områder. Hensikten er å jobbe med områdets identitet og egenart, samtidig som vi sikrer at bygningene står godt sammen. Planene inkluderer material- og fargehenvisninger.

Oppdragsgivere er vanligvis kommuner eller utbyggere/byggherrer.

Fargeplaner og fargepaletter i nyutviklede områder

I større utbyggingsprosjekter med et større antall fasader som skal stå godt sammen, samarbeider vi vanligvis tett med arkitekter. I enkelte prosjekter har arkitekten utviklet et fargekonsept, hvor fargerådgiveren kommer inn og bistår med detaljer og valg av konkrete nyanser og materialer. I andre prosjekter kan det være et ønske at fargerådgiveren utvikler selve fargekonseptet. Prosjektene blir spesielt gode der arkitekten er en aktiv part av konseptutviklingen.

Oppdragsgivere er vanligvis utbyggere/byggherrer.

Fargepaletter for enkeltbygg

Detaljerte fargepaletter for en fasade på bygg. Ofte er fellesarealer som portrom og oppganger inkludert i prosjektene.

Fargepaletter for nybygg

Fargepaletter omfatter materialer og malte flater med produkthenvisninger, ofte i tett samarbeid med arkitekten.

Fargepaletter for eksisterende bygg

Fargepaletter med produkthenvisninger for malte flater og andre materialer som skal skiftes ut i en renoveringsprosess.

Oppdragsgivere er utbyggere/byggherrer, arkitekter, sameier, og privatpersoner.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Koi Fargestudio tilbyr fargerådgivning og utvikling av fargekonsepter. Hold deg oppdatert om alt som skjer i studioet ved å registrere deg.

Markedsføringstillatelser
KOI vil bruke informasjonen du gir på dette skjemaet for å komme i kontakt med deg og for å gi oppdateringer og markedsføring.

Vi bruker Mailchimp som vår markedsføringsplattform. Ved å klikke nedenfor for å abonnere, godtar du at informasjonen din vil bli overført til Mailchimp for behandling. LÆR MER OM MAILCHIMP'S PERSONVERNPRAKSIS HER.

Ta kontakt

Koi Fargestudio tilbyr fargerådgivning og utvikling 
av fargekonsepter. Bruk gjerne kontaktskjemaet eller send en 
e-post. Vi hører gjerne fra deg!

Adresse
Rådhusgata 11
0151 Oslo

Kontaktinfo
+4792014333
mail@koifargestudio.no

Meld deg på Kois fargenytt!

Nyhetsbrevet kommer i ujevn rykk og napp, mer etter innfallsmetoden og hvis vi har noe på hjertet, enn i en veldig fast form. Så vil du være med på litt ukentlig, månedlig eller kvartalsvise fargeinspo og samtale, synes vi det er stort stas!