Fargesetting av kontorlokaler

Fargekonsept kontor: Bielke & Yang

Tekst Ingvild Bjørnstad

Foto Lupe Ortiz

Branding og identitetsdesign er Bielke & Yang sin spesialitet. Koi ble involvert for å fremme firmaets egen identitet gjennom fargesetting av kontorlokalene.

Kontorlokalene i midten av Oslo hadde i utgangspunktet hvite og grå flater, supplert med møbler i blant annet treverk og brunt skinn. Ved hjelp av varme toner i gult og grønt ble det skapt en palett rundt de eksisterende møblene som løfter helhetsuttrykket i lokalene.

Større trivsel på arbeidsplassen

De ansatte i Bielke & Yang mener den største forskjellen fra å ha gått fra et hvitt kontorlandskap til et kontor med farger er at det føles lunere og mer behagelig å oppholde seg i. De har også fått kommentarer fra besøkende om at det føles som å komme hjem til noen.

I tillegg til at fargene fører til større trivsel på arbeidsplassen er de også med på å bygge identitet. “Det ga helt mening, det passer oss bedre og gjenspeiler verdiene våre” ble det kommentert om den nye fargepaletten.

Kontorlokalet strekker seg over tre etasjer, der kontorlandskapet ligger nederst, kjøkkenet i midten og et slags kombinert lagerrom/arbeidsrom på toppen. Mellom disse etasjene slynger det seg en vindeltrapp i mørkt treverk. Ved å fargesette trapperommet i farger som spiller på lag med varmen i treverket vil også et smalt trapperom føles spennende å ta seg gjennom.

«I små rom man ikke oppholder seg i lenge av gangen kan man gjerne være litt ekstra dristig»

Dagny Thurmann-Moe
<p>Før: hvite flater</p>

Før: hvite flater

<p>Etter: fargene fremhever de ulike elementene i trapperommet</p>

Etter: fargene fremhever de ulike elementene i trapperommet

Den rosa undersiden av trappa er et grep som gjør rommet mer lekent, og som gjenspeiler identiteten til Bielke & Yang.

Nærliggende inspirasjon

I tillegg til den solide profilen til Bielke & Yang kan man også finne inspirasjon i omgivelsene til kontorlokalet. Fargene som er valgt i det øverste rommet er direkte inspirert av etasjen rommet ligger i, der ser man rett ut på himmelen. Fargene der gjenspeiler utsikten i himmelblå toner.

<p>Managing director og founder, Christian Bielke har vært initiativtaker for forvanling av kontorlokalene</p>

Managing director og founder, Christian Bielke har vært initiativtaker for forvanling av kontorlokalene

Kjøkkenet hadde allerede en god veggfarge som har blitt beholdt. Gulvet har fått en farge som komplimenterer veggfargen godt og skaper en lunere atmosfære.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Koi Fargestudio tilbyr fargerådgivning og utvikling av fargekonsepter. Hold deg oppdatert om alt som skjer i studioet ved å registrere deg.

Markedsføringstillatelser
KOI vil bruke informasjonen du gir på dette skjemaet for å komme i kontakt med deg og for å gi oppdateringer og markedsføring.

Vi bruker Mailchimp som vår markedsføringsplattform. Ved å klikke nedenfor for å abonnere, godtar du at informasjonen din vil bli overført til Mailchimp for behandling. LÆR MER OM MAILCHIMP'S PERSONVERNPRAKSIS HER.

Ta kontakt

Koi Fargestudio tilbyr fargerådgivning og utvikling 
av fargekonsepter. Bruk gjerne kontaktskjemaet eller send en 
e-post. Vi hører gjerne fra deg!

Adresse
Rådhusgata 11
0151 Oslo

Kontaktinfo
+4792014333
mail@koifargestudio.no

Meld deg på Kois fargenytt!

Nyhetsbrevet kommer i ujevn rykk og napp, mer etter innfallsmetoden og hvis vi har noe på hjertet, enn i en veldig fast form. Så vil du være med på litt ukentlig, månedlig eller kvartalsvise fargeinspo og samtale, synes vi det er stort stas!