Prosjektet blir poenggivende ved NTNU og NMBU
Det er linjeforeningene ved NTNU og NMBU som organiserer på studentsiden. De har i disse dager utlysning ute blant sine medlemmer, og søknadsfristen er 15. juni. Planen er plukke ut deltakere og sette sammen teamene innen sommerferien. Teamene skal bestå av åtte studenter fra hver linje, det vil si 32 studenter, og det skal være fire team.
Ved NTNU har linjeforeningen for industridesign, Leonardo og linjeforeningen for landskapsarkitektur, Terra Forma og linjeforeningen for by- og regionsplanlegging fått godkjent deltakelse i prosjektet som poenggivende emne. Linjeforeningen for arkitektur, Broderskabet ved NTNU er i prosess med sin instituttledelse.
– Veldig dagsaktuell vinkling
Landskapsarkitekturstudent Mari Kummernes i linjeforeningen Terra Forma ved NMBU, ser KOI-samarbeidet som en god mulighet til å jobbe tverrfaglig.
– Det er veldig spennende at prosjektet legger vekt på fasader, estetikk og bærekraft. Det er en veldig dagsaktuell vinkling, sier Kummernes.
Hun ser fram til å samarbeide med KOI.
– Vi har ingen fag hvor vi lærer om farger og bruken av farger og fasader. Det oppleves som en mangel, så dette er en innfallsvinkel som er veldig bra å få med seg. Vi kommer til å få bruk for denne kunnskapen når vi skal ut i arbeidslivet, sier landskapsarkitekten.
Får en mulighet til å påvirke
Terra Forma er også Jon Eivin Kivle. Han synes det er utrolig spennende at medstudentene får mulighet til å samarbeide med en så stor aktør som KOI og Dagny Thurmann-Moe.
– Våre medlemmer kommer til å ha veldig stor nytte av den praktiske erfaringen. På studiet har vi bare en ukes praksis første semester og det er det. Skal man ha praksis utover det, må man selv ta initiativet til det. Dette er et så reelt og aktuelt prosjekt, med en så aktuell problemstilling i tillegg til en mulighet til å faktisk påvirke hva som skal skje på Filipstad, sier Kivle.