Fargepalett interiør og kreativ regi: Kampanjebilder 2020 – Pure&Original

“I like to turn things upside down,
to watch pictures and situations from another perspective.”

Ursus Wehrli
Pure & Original Paint – «The Upside Down Collection» 2020

For tredje året på rad har KOI Fargestudio gjort kreativ regi og fargedesign for den belgiske malingsprodusenten Pure&Original Paint. Kampanjen er global og distribueres over store deler av verden. For “The Upside Down Collection” har vi jobbet med en klassisk London Victorian Terrace, som er en type rekkehus, bygget på 1890-tallet. Vi har samarbeidet Siri Zanelli, arkitekt og partner i Londonbaserte Collective Works, et arkitektur- og designstudio som tegner prosjekter både i Norge og Storbritannia. Siri eier og har tegnet påbygget på rekkehuset, som er utvidet opp, sidelengs og ned. Hun har hatt en spennende tilnærming til både formspråk og materialbruk, med stor omtenksomhet for det originale, samtidig som det nye er samtidsrettet, noe som igjen har vært gode premisser å jobbe med i utarbeidelsen av fargekolleksjonen og fargedesignet.

Prosess og ambisjoner
Vi har tatt et dypdykk ned i produsentens fargearkiver, og jobbet med både original og ny arkitektur. Victorian Terraces hadde originalt ganske vill fargebruk, og vi har i flere rom vært opptatt av å referere til dette, men tolke det på nytt, med et snev av samtiden. Vi ønsker at fargesettingen skal være et produkt av samtiden, samtidig som det referer til det historiske. Det tidløse er ikke en ambisjon, da ingenting egentlig er tidløst. Varighet, derimot, er noe vi er svært opptatt av, og som er viktig. Hvordan du kan unngå kortlivede interiører kan du lese mer om HER. Kolleksjonen har dermed referanser til både slutten av 1800-tallet og 2020.

Fargene
I huset vil du se en stor variasjon av forskjellige farger, hvor det gule tolkes både i blekere nyanser, men også dypere og kraftfulle. Dette møtes av en støvete rosa kombinert med beige og kjølig lilla. Det beveger seg fra kjølige nyanser av grønt, mot mer støvete, glimt av en sterk blå og over mot lavendel, og over til det helt mørke nesten grønnsorte, for så å åpne seg i en variasjon av puddertoner. På mange måter kan vi si at dette prosjektet nesten rommer hele fargesirkelen, samtidig som summen blir en kombinasjon av stille og rolig, varmt, hyggelig, stramnt og med enkelte overraskelser.

Pressemelding
Klikk her for å lese pressemeldingen fra Pure&Original Paint

Last ned bildene
Last ned høy-, eller lavoppløslige bilder av “The Upside Down Collection” HER.

Bildekrediteringer:
Copyright: Pure&Original Paint
Kreativ regi og fargedesign: KOI Fargestudio
Arkitektur: Siri Zanelli
Styling: Kirsten Visdal
Foto: Margaret de Lange

Vil du se tidligere kolleksjoner KOI har gjort for Pure&Original?
Klikk HER for å se 2017-kolleksjonen “Cosmopolitan Chic”
Klikk HER for å se 2019-kolleksjonen “The Neomodernist”

Bilder og farger i «The Upside Down Collection:

Kunde Pure & Original Paint
År 2020