Fra blankt lerret til idyllisk hjem

Kreativ regi, fargesetting og møblering interiør: Inspirasjonsleilighet Frysjaparken

Foto: Pernille Münster

Fargepalett, konsept og møbleringsplan: Koi fargestudio
Møblering og styling: Christine Hærra

<h1>FØR</h1>

FØR

<h1>ETTER</h1>

ETTER

Vi har lenge drømt om å få leke oss med en helt splitter ny lelilighet og gi den en skikkelig makeover. Du vet de leilighetene som er som blanke lerreter? Der alt er hvitt og grått? Takket være et samarbeid med Stor-Oslo Eiendom og OBOS, gikk drømmen i oppfyllelse. Her kan du se resultatet.

Det hele begynte med en solid dose entusiasme. - Vi vil ha en helt vanlig leilighet, sa vi til Kristoffer Sanstad Hansen i Stor-Oslo Eiendom. Helst rundt 80 m2, og kanskje med en litt vanskelig planløsning. Vi vil vise hvordan man kan ta smarte grep rundt plan og møblering! Og hvordan farger, tekstiler, tapeter og møbler kan transformere rom! Få kjøkkenet til å fungere! Bli kvitt de standard grå flisene på badet og transformere leiligheten til en oase av en familiebolig! Det var mange utropstegn fra en ivrig og veldig insisterende Dagny, og det var heller ikke vanskelig å dra med seg Kristoffer. Han var gira fra (nesten) første sekund. - Dette må vi få til! sa han. Og det fikk vi.

Vi bestemte oss for at det i denne leiligheten skulle bo en familie på fire, med to foreldre og to små barn. Vi ville at dette skulle bli en praktisk leilighet, et idyllisk sted å komme hjem til som legger til rette for alt det gode i livet.

Vi går her gjennom leiligheten rom for rom, og helt nederst kan du se hvordan møbleringsplanen var før og nå.

Konsept, kreativ regi, møbleringsplan og farge- og materialpalett: Koi Farge- og designstudio
Møblering og styling: Christine Hærra

ENTRE:

Entréen er fargesatt i en varm nyanse for å skape en lun og hyggelig velkomst. Taket er malt i samme farge som veggene, mens listverket har fått en dypere nyanse.

Veggene er malt i fargen Uluru Haze by Koi for Pure & Original Paint.

KJØKKEN OG SPISESTUE:

Dette «allrommet» hadde mange funksjoner klemt inn på et forholdsvis lite areale. Vi ønsket å redusere antall funksjoner, men å forbedre rommet og gjøre det mer praktisk. Vi har fjernet tv- og sofagruppe og flyttet dette til et soverom med tilknytning til stuen. Kjøkken og spisestue har blitt et sosialt rom, som er idéellt for det fine i hverdagen og høytider.

Vegger og tak har fått en lun blek terracottatone, som vi vet er perfekt for sosiale situasjoner, skravling og matlaging. I tillegg er det faktisk en farge som får det til å se vakrere ut, på grunn av måten vegger og tak reflerer lys.

Fargen heter Pale Terracotta fra Koi for Pure&Original Paint.

Tips: Ikke innred allrommet rundt TV’en!

Kjøkkenet har fått en frisk, men kjølig nyanse av grønt som skaper en interessant kontrast til veggfargen og det øvrige interiøret. Resultatet er som at standardkjøkkenet blir som en juvel i rommet. Den originale grå benkeplaten er byttet ut med en benkeplate i heltre, som kan kjøpes rimelig fra din lokale byggevarehandel.

Vi kjøpte inn en kjøkkenøy, og fikk den malt i samme farge som kjøkkenet. Dette gjør at den ser ut som en integrert og planlagt del av kjøkkenet. Øya gir sårt tiltrengt arbeidsflate, men også sitteplass for husets to barn (eller gjester), hvor barna kan gjøre lekser eller spise frokost mens foreldrene lager matpakke eller middag. De kan også inluderes i matlagingen.

Tips: Kjøkkenøya gjør kjøkkenet praktisk, men også mer barnevennlig. Nå kan barna spise frokost på øye mens foreldre lager matpakke, eller hjelpe til med matlagingen. Her kan fint fire personer lage mat sammen, mens kjøkkenet tidligere hadde ca 75 cm arbeidsflate, som gjør det vanskelig å være mer enn én på kjøkkenet av gangen.

Benkeplaten i heltre skaper en lun og idyllisk stemning på kjøkkenet. Kontrasten er interessant mot den kjølige grønnfargen på frontene og myk mot de lyse terracottafargede veggene.

Spisestuen er hjertet i boligen, og her har det vært viktig med lune farger det er godt å være i, og et skalerbart og robust spisestuebord. Her kan du både nyte deilige måltider med familien, ha høytidsmiddager med et godt antall gjester, pusle puslespill, bake pepperkaker, eller ha kvalitetssamtaler. Du kan også lese en god bok i spisestuesofaen som er et komfortabelt og behagelig møbel hvor man lett kan oppholde seg i timesvis.

Spisestuebordet er kjøpt på finn.no og det samme er spisestuestolene, som har fått seg et malingsstrøk. Vegghyllen er fra Clas Ohlson, hvor hylleknektene har blitt malt i samme farge som vegg for å gli mer inn i rommet. De takhengte gardinene er i en vakker okernyanse passer perfekt til den okerfargede veggen, og takskinnen er med på å gi følelsen av økt takhøyde.

Tips: Velg lune og behagelige farger i oppholdsrom som det er godt å oppholde seg i over tid. Vi vet fra forskning at vi skravler mer, koser oss mer og er mer sosiale i rom med varme farger på veggene.

Spisestuen er perfekt for både eviglange middager, aktiviteter med barna eller en rolig lesestund.

Tips: Brukte spisestuebord på finn.no er ofte et kupp og av en kvalitet som koster en formue hvis du kjøper nytt.

Spisestuesofaen er produsert av Green Apple og kan bestilles gjennom Koi. Den er trukket i tekstil fra norske Plesner Patterns.

Tips: Invester i noen møbler av ekstra god kvalitet, som den spesiallagede spisestuesofaen på bildet over. Den gjør at det blir ekstra lett å samles rundt bordet for sosiale stunder i timesvis.

Tips: Mal hylleknektene i samme farge som veggen for å få et roligere uttrykk. Veggen og hylleknektene på bildet er malt i fargen Pale Terracotta fra Koi for Pure&Original Paint.

SPISKAMMERSET:

Vårt soleklare favorittgrep i leiligheten, var å gjøre om roteboden til et luksuriøst spiskammers. Boden ligger i umiddelbar nærhet til kjøkkenet, og det føltes naturlig å gjøre dette om til rommet alle drømmer om å ha. Her kan du lagre grytene det ikke er plass til eller behov for i hverdagen, oppbevare vin og champis, matvarer, duker, vaske- og rengjøringsmidler - ikke ikke minst. Få det til å se skikkelig fint ut.

Tips: Se potensialet i rom som ofte ender opp som roterom. Det kan potensielt bli et av de smarteste rommene i hele boligen.

Det første vi valgte til dette rommet var tapetet fra Ottoline. Det satt utgangspunktet for fargepaletten og er utrolig vakkert mot den duse terracottafargen i stuen. Tapetet heter Sporty Stripes, i fargen Saffron. Et interessant og godt fargesatt stripetapet blir aldri gammelt, og dette er virkelig godt. Elsk! Hyllesystemet fra Clas Ohlson ble sprutelakkert i en orangefarge som står godt til tapetet - kanskje litt mot den klassiske Hermés orange? Her er det plass til alt skrot som er viktig, men ikke får plass på kjøkkenet. En ekstra bonus er at blir det rotete her, ser det fortsatt fint ut!

Tips: Kjøp et rimelig og robust hyllesystem og få det sprøytelakkert i samme farge som veggen!

Kinorom, kontor og gjesterom

Det mørkeste rommet i leiligheten er også familieboligens kinderegg. Dette smale, litt merkelige rommet har fått tre funksjoner, og er nå både kinorom, kontor og gjesterom! Dette har vi fått til ved å få skreddersydd enkelte møbler og laget en møbleringsplan som gir stor fleksibilitet.

Veggene er malt i fargen Wetlands, fra Koi for Pure & Original Paint, mens skyvedøren er malt i fargen Dragonfruit, fra Koi for Pure & Original Paint.

Tips: Mal skyvedøren i en sprek farge! Det blir som et lite smykke i leiligheten.

Tips 2: Dette kinderegg-rommet har også en fjerde funksjon siden det har mye fri gulvflate. Det er perfekt for legobygging! Og å bare trekke foran skyvedøren hvis foreldre trenger noen minutter med ro hvor barna samtidig er i trygg nærhet.

Den grønne sovesofaen er på spesialmål, og er like lang som rommet er dypt. Det er plass til hele familien på fire i sofaen, eller 8 mindre barn, og med prosjektor i taket og lerret foran vinduet, er det duket for luksuriøs hjemmekino.

Sofaen kan også trekkes ut til å bli en romslig dobbeltseng, så her kan barna ha overnattingsgjester, eller famlien kan ha andre gjester på besøk.

Veggene er malt i fargen Wetlands, fra Koi for Pure & Original Paint, mens skyvedøren er malt i fargen Dragonfruit, fra Koi for Pure & Original Paint.

Tips: Invester i noen få spesiallagede møbler, som denne sovesofaen. Det er med på å gi rommet flere funksjoner og mer plass!

Foran pulten, som også går fra vegg til vegg, er det et lerret som senkes når familien har tv-tid eller filmkveld. De lystette gardinene gjør opplevelsen optimal.

Benkeplaten er laget på mål hos den lokale byggevaren, og den er på samme måte som sovesofaen, like lang som rommet er dyp - den går altså fra vegg til vegg. (dette kan du se på møbleringsplanen nederst i nyhetsbrevet) Pulten er ganske grunn, men perfekt for papirarbeid eller jobbing på laptop. Siden pulten står foran vinduet, gjør det ikke noe at rommet ellers er mørkt - lysforholdene her er fine.

Tips: Ta mål for benkeplaten du trenger og ønsker deg, og få den lokale byggevaren til å kappe den til for deg. Det er både kjapt, billig og enkelt! Bordbenet kan kjøpes på IKEA i tillegg til festene langs veggene som du også får tak i hos byggevaren.

FORELDREROM:

Foreldrenes soverom har fått det legendariske Klöverblad-tapetet av Josef Frank for Svenskt Tenn. Planløsningen har også blitt endret lett, for å få til hotellrom-luksusen, med avlastningspuff ved fotenden av sengen og eget sminkebord.

Tips: Mønstrete tapet kan faktisk få rommet til å se større, ikke mindre ut!

Tips:

Mal IKEA-garderoben i en farge som passer inn i resten av paletten. Det er rimelig, og gir et eksklusivt preg. Her er tapetet grønt, men vi har ikke valgt en identisk grønnfarge. Det gir mer dybde dersom det er litt nyansevariasjon mellom de grønne fargene som er valgt. Dersom du vil male selv, er det viktig å pusse lett først, før du bruker heftgrunn, for deretter å påføre malingen. Sengegavlen er spesiallaget og trukket i et tekstil som skaper kontrast til tapetet og alt det grønne.

BARNEROMMET:

Barnerommet har hatt ganske stor endring i møbleringsplanen. Først har vi planlagt at barna kan dele rom. Dette kan fungere overraskende lenge, og gir økt fleksibilitet i hvordan man får utnyttet kvadratmeterne.

Tips: Sett sengen foran vinduet! I dette tilfellet er vinduet stort og man tapet ikke lysinnslipp.

Veggene er dekket av tapetet Falsterbo Stripe 7685 som er et tidløst tapet med et idyllisk uttrykk. Listverk, dører og karmer er malt i fargen Daybreak fra Koi for Pure&Original Paint, mens køyesengen og IKEA-skapet (i heltre!) er malt i fargen NCS S 2040-Y10R.

Tips: Velg et klassisk tapet, gjerne med “voksenmønster” på veggene i en kjønnsnøytral farge, så varer det lenger med barna.

<h1>FØR OG ETTER</h1>

FØR OG ETTER

MØBLERINGSPLANEN:

Møbleringsplanen har nesten vært noe av det mest spennende i dette prosjektet. Hvordan kan vi legge til rette for at livet skal være helt fantastisk akkurat her? Og føles luksuriøst på en oppnåelig måte? Vi jobbet lenge med å få det til å fungere godt. Hele gjengen har lyst til å flytte inn! Klikk HER for å lese hele saken på hjemmesidene våre, og også se hvordan badet og gjestetoalettet ble!

Dersom du gjerne vil vite mer om dette prosjektet, lurer på hvordan vi jobber med private boliger eller gjerne vil ha tilgang på høyoppløslige bilder, send en e-post til mail@koifargestudio.no.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Koi Fargestudio tilbyr fargerådgivning og utvikling av fargekonsepter. Hold deg oppdatert om alt som skjer i studioet ved å registrere deg.

Markedsføringstillatelser
KOI vil bruke informasjonen du gir på dette skjemaet for å komme i kontakt med deg og for å gi oppdateringer og markedsføring.

Vi bruker Mailchimp som vår markedsføringsplattform. Ved å klikke nedenfor for å abonnere, godtar du at informasjonen din vil bli overført til Mailchimp for behandling. LÆR MER OM MAILCHIMP'S PERSONVERNPRAKSIS HER.

Ta kontakt

Koi Fargestudio tilbyr fargerådgivning og utvikling 
av fargekonsepter. Bruk gjerne kontaktskjemaet eller send en 
e-post. Vi hører gjerne fra deg!

Adresse
Rådhusgata 11
0151 Oslo

Kontaktinfo
+4792014333
mail@koifargestudio.no

Meld deg på Kois fargenytt!

Nyhetsbrevet kommer i ujevn rykk og napp, mer etter innfallsmetoden og hvis vi har noe på hjertet, enn i en veldig fast form. Så vil du være med på litt ukentlig, månedlig eller kvartalsvise fargeinspo og samtale, synes vi det er stort stas!